Вітаємо зі серпневими святами

2020-08-21

/Files/images/322796.jpg

Вітаємо з Днем Державного Прапора України (23 серпня )та 29-ю річницею незалежності України (24 серпня 2020 року)! Нагадуємо, що 24.08 (понеділок) дитячий заклад вихідний.

Прийміть щирі вітання з нагоди 366-ї річниці заснування Харкова та 77-ю річницею визволення міста.

Харків – це мегаполіс, який залишає в душі кожного, хто тут побував, яскраві враження та спогади. Його люблять городяни, ним милуються гості. Місто, у якому поєднані самобутні традиції та інновації, нікого не залишає байдужим. Це особливий край з багатою славетною історією, яку ми просто не маємо права забувати.

Невипадково 23 серпня, у День визволення Харкова, ми відзначаємо й День міста, адже ця дата – день другого народження Харкова. 22 серпня 1943 частини 53-й армії зайняли вигідні позиції на підступах до Харкова. Командний пункт командарма І. М. Манагарова та передовий командний пункт командувача Степовим фронтом І.С. Конєва розташувався на висоті 193,7 м.

Щоб врятувати місто від руйнування, І. С. Конєв віддав наказ про нічний штурм Харкова. Першими увійшли в місто на площу Дзержинського (нині - площа Свободи) частини 86-ї стрілецької дивізії. До 11 години ранку 23 серпня війська Степового фронту повністю звільнили Харків.

Місто вистояло завдяки неймовірній мужності й вірі його жителів та захисників у Перемогу. Завдяки кожному, хто лишився відбудовувати Харків, зараз він такий величний, квітучий та європейський. Ще раз дякую та низько вклоняюсь нашим ветеранам, трудівникам тилу, доблесним захисникам рідної землі!

Ми та наші діти пам’ятатимемо подвиг визволителів, збагачуватимемо славу рідної землі новими досягненнями та видатними здобутками, адже яким стане Харків в майбутньому залежить саме від кожного з нас.

Щиро бажаємо усім харків’янам міцного здоров’я, злагоди та достатку у родинах, хай здійснюються мрії та заповітні бажання. А рідному Харкову – завжди лишатись таким же мирним, цілеспрямованим та відкритим усьому світу. Зі святом!


Кiлькiсть переглядiв: 68